Jamil en Metabolic Balance

maart 3, 2016 | Posted in Metabolic Balance® | By

jamil en metabolic balanceHet Metabolic Balance© verhaal van: Jamil

De spiegel

Dit is Jamil. Hij is 39 en wordt binnenkort 40. Hij geeft het niet graag toe, maar als hij heel eerlijk is, dan vindt hij die 40 maar niks. Zijn vrienden hebben dat wel een beetje door en plagen hem. Zijn beste vriend is ook zijn buurjongen van vroeger: Michael. Michael heeft nog steeds het lijf van een jonge god, vindt Jamil. Michael is dan ook 5 keer per week in de sportschool te vinden en in het weekend loopt hij buiten een paar kilometer. Jamil heeft daar geen tijd voor en ook geen zin in trouwens. Maar ja, als hij in de spiegel kijkt ziet hij niet wat hij wil zien. Hij is vaak moe na zijn werk en komt dan al helemaal niet van de bank af. Met twee kinderen onder de 10 is het ook altijd herrie in huis. Als hij energie óver had, tja, dan zou hij vast ook meer aan zijn conditie doen. Waarschijnlijk. Misschien. Of… later, eerst die drukke tijd van een jong gezin hebben voorbij zijn, dan is er nog tijd genoeg… Komt wel… Af en toe loopt hij een keer een rondje. Het gaat moeizaam en hij is kapot, voordat hij gaat al… Maar het moet, want hij wil gewoon niet zo’n “uitgezakte vent” zijn, vindt hij zelf. Als het regent haakt hij af. Als hij een feestje heeft ook. En soms is hij gewoon niet lekker. Ach een keertje overslaan kan geen kwaad toch?

Iets voor mij ook?


Op de verjaardag van zijn nichtje Mariam, is hij verrast als hij haar man Marco ziet. “Wow!”, zegt hij “Jij ziet er goed uit! Wat is er gebeurd?”. Marco vertelt dat hij zijn buikje te lijf is gegaan door een bezoek te brengen aan een orthomoleculair therapeut. “Een wát?”, vraagt Jamil. “Dat is een therapeut die je voeding en voedingspatroon bekijkt, maar die ook onderzoekt wat jouw lichaam met de voedingsstoffen doet. Sommige dingen zijn gezond om te eten, maar als je lichaam ze niet kan verwerken bijvoorbeeld, dan gebeurt er niks mee en knap je er dus ook niet van op”, legt Marco uit. “Ik ben daar Metabolic Balance© gaan doen. Daarbij wordt vastgesteld welke voedingsmiddelen voor mij goed zijn. Eerst een bloedonderzoek en dan pas starten. Omdat ik daar begeleiding kreeg en gewoon bij de supermarkt de ingrediënten kon kopen, was het goed te doen! Ik voel me 10x fitter.” “Ja,ja, zo is het wel weer genoeg”, onderbreekt Mariam hem lachend, “Je lijkt wel een TV-commercial”. Marco geeft Jamil toch nog even het kaartje van zijn orthomoleculair therapeut en fluistert: “het werd ook vergoed door de verzekering, moet je effe kijken in je polis, of je alternatieve geneeswijzen hebt”. Jamil is inmiddels gestart met Metabolic Balance en voelde zich na de eerste week al een stuk minder moe. Het gewicht verliezen gaat bijna vanzelf.

…en jij? 


Herken je je in Jamils verhaal en wil je ook wat doen aan je gewicht en/of je vermoeidheid? Maak dan snel een afspraak bij Moreno Giraldi, orthomoleculair therapeut.
 

Lees meer →

Monique – gezonder en fitter met Metabolic Balance®

februari 1, 2016 | Posted in Gewichtsmanagement, Metabolic Balance® | By

 

Monique

 

Het verhaal van:

 

 

Monique

Dit is Monique. Ze is 35 jaar en woont samen met haar vriend Jeroen. Jeroen en Monique hebben een volle agenda. Ze werken beiden fulltime, Jeroen in Amsterdam, Monique rijdt het halve land door. Ze weten het wel, ze zijn alletwee wat te zwaar. Het is ook gewoon superonhandig om goed te eten tijdens de drukke en lange werkdagen die ze hebben. In het weekend een gezellig etentje met vrienden, dat moet toch ook kunnen? Ja, dan gaat er ook een flesje wijn open en nemen ze het ervan qua voor-, hoofd- en nagerecht. “Door de week niet hoor. Dan eten we best wel gezond”, vertelt Monique. Eigenlijk is het voor Monique nog vervelender om steeds buikpijn te hebben en een opgeblazen gevoel dan dat overgewicht. Dat gaat er op een dag vast nog wel af, denkt ze, maar die buikpijn… Ze heeft, samen met Jeroen ook al veel geprobeerd om eens wat aan de lijn te doen en niks werkte. Nou ja, om eerlijk te zijn, ze hield het ook niet zo goed vol. Er was steeds wel iets: een gebakje van een jarige collega, een etentje met Jeroens ouders, een drukke week en geen zin om te koken, enzovoorts… Monique zou wel van haar buikpijn af willen en liever ook een ander beeld in de spiegel willen zien. En zo gaat ze aan de slag met Metabolic Balance. Dat is echt wat anders dan alle diëten en voedingshypes. Metabolic Balance is een voedingsprogramma dat wordt opgesteld na een anamnese (vraaggesprek) en de waardes in je bloed (dmv vingerprik). Het programma dat eruit komt “rollen” is dus specifiek afgestemd op Monique en op niemand anders. De voedingsmiddelen zijn normaal, je eet ook gewoon (geen zakjes en shakes of repen vol suiker). Het is eenvoudig toepasbaar in je leven. Een begeleider helpt je volhouden op de weg die je bent ingeslagen. Monique heeft nu een eetpatroon ontwikkeld waarbij zij veel minder vaak buikpijn heeft en ook voelt ze zich nog zelden opgeblazen. Ze heeft een mooi en gezond gewicht gekregen dat past bij haar. Natuurlijk heeft ze ook nog steeds een sociaal leven vol gezellige dingen, alleen is ze anders gaan denken en voelen over wát ze eet. Ze voelt zich fit en energiek en dat geeft ze toch echt niet meer op!

Herken je je in het verhaal van Monique?

Ook voor jou kan Metabolic Balance een oplossing zijn. De begeleiding van Kigelia Lichaam en Geest is deskundig: je wordt bijgestaan door Moreno Giraldi, orthomoleculair therapeut. Door de meeste verzekeraars wordt het traject vergoed: check je polis op alternatieve geneeswijzen! Maak meteen een afspraak en gun jezelf een gezondere en meer plezierige lifestyle!

Lees meer →

Petra en Metabolic Balance® – een verhaal over gezondheid, gewicht beheersing op natuurlijke wijze

januari 4, 2016 | Posted in Geen categorie, Gewichtsmanagement | By

Petra

 

Het verhaal van:

 

Petra

 

Dit is Petra. Petra is net 50 jaar geworden. Het was een heel feest hoor! De kinderen (2 jongens van 18 en 22) hadden van alles georganiseerd. Een groot deel van de familie was aanwezig en Petra heeft ontzettend genoten.

Tijdens het feest viel het Petra niet zo erg op, maar toen de foto’s eenmaal gemaild werden schrok ze toch van hoe ze de kilo’s er blijkbaar in de afgelopen jaren zo ongemerkt aan zijn gekomen. En dan de rest van de familie! Haar ouders leven gelukkig nog, maar haar moeder heeft diabetes type II en die paste zo te zien nauwelijks in de stoel op de feestlocatie. Haar oudste broer heeft ook diabetes II sinds vorig jaar. Eigenlijk is alleen haar jongste zus slank te noemen. Maar ja, die is altijd zo sportief geweest en eet ook geen taart of bitterballen. “Ik houd nu eenmaal van lekker eten”, denkt Petra. Maar toch laat het haar niet los. Ze heeft wel eens gehoord dat als er diabetes II in de familie voorkomt, er een groter risico op is en bovendien dan ook nog bij diegenen die overgewicht hebben… Ze weet natuurlijk van haar moeder welke problemen er allemaal bij komen kijken. Het is niet zo dat “even  insuline spuiten” je gezondheid echt bevordert. Nee, proberen te voorkomen is echt een betere optie. Petra ligt ’s avonds nog een tijdje wakker. Ze weet niet of afvallen haar wel zal lukken.

De volgende ochtend is de knop om! Petra herinnert zich een brochure die ze laatst had ontvangen en met een vooruitziende blik heeft bewaard. Ze haalt hem uit de tijdschriftenmand en begint te lezen, het gaat over Metabolic Balance, een methode om je gezondheid te bevorderen, gewichtsverlies te bewerkstelligen en een andere levenswijze te creëren. Deze methode is bovendien persoonlijk: afgestemde voeding op je eigen situatie, je eigen bloedwaardes. Iedereen is tenslotte anders! Petra heeft het gevoel dat ze niet meer terug kan. Nee, niet meer terug wíl. 50 jaar geworden en een nieuwe start maken, dat is wat ze wil. Ze leest dat ze deskundig begeleid wordt door een orthomoleculair therapeut en dat ze normaal voedsel blijft eten (geen kunstmatige zakjes en repen om af te vallen) Bij Metabolic Balance leert ze hoe ze haar voedingspatroon het beste voor haar zelf én het lekkerst kan maken en dat geeft haar het volste vertrouwen!

Herken je je in het verhaal van Petra? Maak snel een afspraak bij Moreno Giraldi, orthomoleculair therapeut (Orthomoleculaire Praktijk Almere) en start ook!

(vergoed door de meeste verzekeraard vanuit het aanvullende pakket. Check je polis!)

Lees meer →

%d bloggers liken dit: