maart 3, 2016 | Posted in Metabolic Balance® | By

jamil en metabolic balanceHet Metabolic Balance© verhaal van: Jamil

De spiegel

Dit is Jamil. Hij is 39 en wordt binnenkort 40. Hij geeft het niet graag toe, maar als hij heel eerlijk is, dan vindt hij die 40 maar niks. Zijn vrienden hebben dat wel een beetje door en plagen hem. Zijn beste vriend is ook zijn buurjongen van vroeger: Michael. Michael heeft nog steeds het lijf van een jonge god, vindt Jamil. Michael is dan ook 5 keer per week in de sportschool te vinden en in het weekend loopt hij buiten een paar kilometer. Jamil heeft daar geen tijd voor en ook geen zin in trouwens. Maar ja, als hij in de spiegel kijkt ziet hij niet wat hij wil zien. Hij is vaak moe na zijn werk en komt dan al helemaal niet van de bank af. Met twee kinderen onder de 10 is het ook altijd herrie in huis. Als hij energie óver had, tja, dan zou hij vast ook meer aan zijn conditie doen. Waarschijnlijk. Misschien. Of… later, eerst die drukke tijd van een jong gezin hebben voorbij zijn, dan is er nog tijd genoeg… Komt wel… Af en toe loopt hij een keer een rondje. Het gaat moeizaam en hij is kapot, voordat hij gaat al… Maar het moet, want hij wil gewoon niet zo’n “uitgezakte vent” zijn, vindt hij zelf. Als het regent haakt hij af. Als hij een feestje heeft ook. En soms is hij gewoon niet lekker. Ach een keertje overslaan kan geen kwaad toch?

Iets voor mij ook?


Op de verjaardag van zijn nichtje Mariam, is hij verrast als hij haar man Marco ziet. “Wow!”, zegt hij “Jij ziet er goed uit! Wat is er gebeurd?”. Marco vertelt dat hij zijn buikje te lijf is gegaan door een bezoek te brengen aan een orthomoleculair therapeut. “Een wát?”, vraagt Jamil. “Dat is een therapeut die je voeding en voedingspatroon bekijkt, maar die ook onderzoekt wat jouw lichaam met de voedingsstoffen doet. Sommige dingen zijn gezond om te eten, maar als je lichaam ze niet kan verwerken bijvoorbeeld, dan gebeurt er niks mee en knap je er dus ook niet van op”, legt Marco uit. “Ik ben daar Metabolic Balance© gaan doen. Daarbij wordt vastgesteld welke voedingsmiddelen voor mij goed zijn. Eerst een bloedonderzoek en dan pas starten. Omdat ik daar begeleiding kreeg en gewoon bij de supermarkt de ingrediënten kon kopen, was het goed te doen! Ik voel me 10x fitter.” “Ja,ja, zo is het wel weer genoeg”, onderbreekt Mariam hem lachend, “Je lijkt wel een TV-commercial”. Marco geeft Jamil toch nog even het kaartje van zijn orthomoleculair therapeut en fluistert: “het werd ook vergoed door de verzekering, moet je effe kijken in je polis, of je alternatieve geneeswijzen hebt”. Jamil is inmiddels gestart met Metabolic Balance en voelde zich na de eerste week al een stuk minder moe. Het gewicht verliezen gaat bijna vanzelf.

…en jij? 


Herken je je in Jamils verhaal en wil je ook wat doen aan je gewicht en/of je vermoeidheid? Maak dan snel een afspraak bij Moreno Giraldi, orthomoleculair therapeut.
 

%d bloggers liken dit: