januari 4, 2016 | Posted in Geen categorie, Gewichtsmanagement | By

Petra

 

Het verhaal van:

 

Petra

 

Dit is Petra. Petra is net 50 jaar geworden. Het was een heel feest hoor! De kinderen (2 jongens van 18 en 22) hadden van alles georganiseerd. Een groot deel van de familie was aanwezig en Petra heeft ontzettend genoten.

Tijdens het feest viel het Petra niet zo erg op, maar toen de foto’s eenmaal gemaild werden schrok ze toch van hoe ze de kilo’s er blijkbaar in de afgelopen jaren zo ongemerkt aan zijn gekomen. En dan de rest van de familie! Haar ouders leven gelukkig nog, maar haar moeder heeft diabetes type II en die paste zo te zien nauwelijks in de stoel op de feestlocatie. Haar oudste broer heeft ook diabetes II sinds vorig jaar. Eigenlijk is alleen haar jongste zus slank te noemen. Maar ja, die is altijd zo sportief geweest en eet ook geen taart of bitterballen. “Ik houd nu eenmaal van lekker eten”, denkt Petra. Maar toch laat het haar niet los. Ze heeft wel eens gehoord dat als er diabetes II in de familie voorkomt, er een groter risico op is en bovendien dan ook nog bij diegenen die overgewicht hebben… Ze weet natuurlijk van haar moeder welke problemen er allemaal bij komen kijken. Het is niet zo dat “even  insuline spuiten” je gezondheid echt bevordert. Nee, proberen te voorkomen is echt een betere optie. Petra ligt ’s avonds nog een tijdje wakker. Ze weet niet of afvallen haar wel zal lukken.

De volgende ochtend is de knop om! Petra herinnert zich een brochure die ze laatst had ontvangen en met een vooruitziende blik heeft bewaard. Ze haalt hem uit de tijdschriftenmand en begint te lezen, het gaat over Metabolic Balance, een methode om je gezondheid te bevorderen, gewichtsverlies te bewerkstelligen en een andere levenswijze te creëren. Deze methode is bovendien persoonlijk: afgestemde voeding op je eigen situatie, je eigen bloedwaardes. Iedereen is tenslotte anders! Petra heeft het gevoel dat ze niet meer terug kan. Nee, niet meer terug wíl. 50 jaar geworden en een nieuwe start maken, dat is wat ze wil. Ze leest dat ze deskundig begeleid wordt door een orthomoleculair therapeut en dat ze normaal voedsel blijft eten (geen kunstmatige zakjes en repen om af te vallen) Bij Metabolic Balance leert ze hoe ze haar voedingspatroon het beste voor haar zelf én het lekkerst kan maken en dat geeft haar het volste vertrouwen!

Herken je je in het verhaal van Petra? Maak snel een afspraak bij Moreno Giraldi, orthomoleculair therapeut (Orthomoleculaire Praktijk Almere) en start ook!

(vergoed door de meeste verzekeraard vanuit het aanvullende pakket. Check je polis!)

%d bloggers liken dit: