16 - logo_RGB

Wat is Metabolic Balance®

Metabolic Balance® is een persoonlijk voedingsprogramma gericht op verbetering en betere regulering van uw stofwisseling met positieve invloed op uw gewicht en algehele conditie.

Het programma is ontwikkeld door Duitse artsen en voedingswetenschappers en richt zich voornamelijk op verandering in uw voedingspatroon die zal leiden tot een uitgebalanceerde stofwisseling en optimaliseerde hormoonhuishouding.

Uw Metabolic Balance®-begeleider zal u assisteren bij het omzetten van uw huidige eetpatroon in een gebalanceerde en op u persoonlijk afgestemd voedingspatroon.

De basis van het programma is uw persoonlijke voedingsplan. Dit plan wordt samengesteld en berekend aan de hand van uw bloedwaarden.  Uw begeleider zal u ondersteunen tijdens de vier fasen van het programma wat u in staat zal brengen om uw gezondheid te verbeteren, uw gewicht te regulariseren en u fit en vitaal te voelen.

Hoe werkt Metabolic Balance®

iron%20rich%20foodUw persoonlijke voedingsplan zal uw de biochemische processen in uw lichaam helpen in balans te brengen met behulp van “gewone” voeding. De maaltijden worden afgestemd op uw persoonlijke situatie en gelden alleen voor u! De samenstelling van uw voedingsplan zorgt dat u alle stoffen eet die nodig zijn om uw hormoonhuishouding en stofwisseling in balans te brengen, wat uw gezondheid zal bevorderen en, wanneer dat nodig is, u helpen uw gewicht te optimaliseren.

De voedingsmiddelen worden door het programma geselecteerd  op basis van de wijze waarop deze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Dit zorgt voor een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totale hormoonhuishouding.

Het programma kent 4 fasen:

  • Een “korte voorbereidingsfase ” waarin uw lichaam langzaam wordt voorbereid
  • Een “strenge  fase” van minstens twee weken waarin uw lichaam zich afstemt op de nieuwe voedingswijze.  In deze fase is het belangrijk dat u bewust wordt van de veranderingen die u zal ervaren op gebied van gezondheid en gewicht
  • Een “minder strenge fase” waar u voeding gaat introduceren die niet toegestaan waren in de strenge fase. Dit  zal u wijzen welke voeding bij u het best past met aandacht op de reacties in uw lichaam en de veranderingen in uw gewicht en gezondheid
  • De “gewichtsbehoud fase” begint bij het bereiken van uw gewenste doel(en) en zal voor de rest van uw leven uw nieuwe voedingspatroon zijn. De eenvoudige basisregels en beweging zullen integrerende deel van u w levensstijl maken die u gemakkelijk kunt blijven volgen om uw succes blijvend te maken. 

Welke gezondheidsverbeteringen kan men verwachten met Metabolic Balance®

turkey skewer with bacon and grilled vegetablesMede door de omschakelen naar een uitgebalanceerde, gezonde en voor u persoonlijk passende voeding kunt u op lange termijn de bekende welvaartziekten voorkomen, vooral als u deze verandering combineert met een gezonde mate van beweging.

Uw uithoudings- en concentratievermogen zullen positief beïnvloed worden en uw algehele energieniveau zal stijgen. Door uw vetreserves af te breken met besparing van uw spier- en bindweefsel zult u zich energieker en vitaler voelen, u zult beter slapen en uw huidconditie zal verbeteren.

Het programma kan van waarde zijn bij gewichtsproblematiek en gezondheidsproblemen hieraan gerelateerd (denk aan diabetes type II, reuma, chronische migraine, niet erfelijke hoge bloeddruk, verstoorde vetstofwisseling) en als u, ongeacht uw leeftijd, uw conditie en energieniveau een boost wilt geven.

Uiteraard kan het Metabolic Balance®-stofwisselingsprogramma nóóit het bezoek aan uw arts vervangen, met name bij aanhoudende klachten, en kan niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.

Tijdens de anamnese zal uw begeleider met u uw klachten bespreken en u verder adviseren over de geschiktheid van Metabolic Balance® voor uw specifieke situatie.

Bij Kigelia Lichaam en Geest / Orthomoleculaire Praktijk Almere is uw begeleider Moreno Giraldi. Hij is gediplomeerd orthomoleculair therapeut en lid van de MBOG (beroepsvereniging). Dit maakt het mogelijk dat zijn consulten (deels) vergoed worden door de meeste verzekeraars. Controleer a.u.b. uw polis of neem contact op met uw verzekeraar of orthomoleculaire geneeskunde onder uw pakket valt (vaak onder alternatieve of natuurgeneeskunde) 

Deze gegevens kunt u aan u verzekeraar verstrekken ter controle:

Lidmaatschap MBOG  892TL

AGB code zorgverlener Moreno Giraldi 90-048374

AGB code Praktijk Kigelia Lichaam en Geest  90-56935

Afspraak maken? Bel of mail met Moreno (info @opalmere – 0622.775353) of vult het formulier op , hij neemt z.s.m. contact met u op.

 

%d bloggers liken dit: